-dnthink-

-don’t even think-

Lucky Charm, huh?

Orang bodoh kalah dengan orang pintar. Orang pintar kalah dengan orang cerdik. Orang cerdik kalah dengan orang beruntung.

Pernah denger kata-kata itu gak? “Kalo lawan orang beruntung mah, susah menangnya”, salah satu teman saya sempat berkata seperti itu ketika mendengar kata-kata di atas. Yah, yang namanya keberuntungan setiap orang pasti pernah mengalaminya. Pernah gak ketika suatu hari di sekitar anda penuh dengan orang-orang yang mengeluh tentang hal buruk yang dialaminya sedangkan anda tidak? Pernah gak ketika suatu hari anda sangat membutuhkan sesuatu dan anda rasa sangat mustahil mendapatkannya, namun tiba-tiba saja karena suatu hal yang tak terduga anda mendapatkannya? Itu namanya anda beruntung, bro…

Ketika saya cari definisi tentang luck alias beruntung di internet, hasilnya adalah

luck is an unknown and unpredictable phenomenon that causes an event to result one way rather than another

luck is a good fortune: an auspicious state resulting from favorable outcomes

Yang mau saya bahas kali ini sebenarnya bukan tentang keberuntungan itu sendiri. Tapi adakah orang-orang yang mencarinya? Kira-kira dengan cara apa ya?

Pas ada kesempatan browsing cari artikel, dalam sekejap muncul ide iseng nyari artikel tentang lucky charm alias pembawa keberuntungan. Apa bener ada yang seperti itu? Kalaupun ada apa efeknya bener-bener nyata? Langsung deh saya ketik keyword di google, “lucky charm”, dan ada satu situs yang menarik perhatian saya.

Situs itu menjual beberapa jenis “lucky charm” dengan variasi harga yang bisa dibilang “wow”.
Diluar dari perihal percaya ato gak percaya, menurut situs itu di berbagai dunia ada jenis-jenis “lucky charm”, 11 diantaranya adalah sebagai berikut (sumber:www.powerfortunes.com):

1. Horse shoe alias tapal kuda

horseshoePerhaps the most well known and universally recognised symbol of good fortune. Placing an upright, used horse shoe at the top right corner of your front door-frame is considered to be an invitation to good luck to enter your home. Similarly, placing a used horse shoe in a north facing, upright position inside a building brings good fortune and increases the ambient positive spiritual energy in the building. According to Vedic Astrology, a horse shoe worn by a black horse protects against the malefic effects of Saturn or ‘Shani Dev.

Kalo diartikan, tapal kuda ini dari jaman nenek moyang kita sudah terkenal sebagai “lucky charm”. Kalo kita letakkan tapal kuda di pojok kanan atas pintu depan rumah/ruangan kita, dipercaya akan membawa keberuntungan dan meningkatkan spiritual energi yang positif di rumah/ruangan tersebut. *apa gak bau kaki kuda yak? hehe*

2. Rudraksh

rudraksh-beadThe nut of the Rudraksh tree that can be found in parts of the Himalayas, Indonesia and Malaysia. There are 38 different types. Rudraksh beads represent Lord Shiva, part of the divine Hindu trinity. This very powerful and auspicious charm bestows spiritual powers, good health, fame and material happiness. Rudraksh beads are used for making 108 bead rosaries for chanting Mantras, so as to increase the effect and power of the Mantra. Although these rosaries are a product of the ancient Vedic period, through modern science, we now know that the figure ‘108’ is of particular relevance, as the distance between the Earth and the Sun is approximately 108 times the Sun’s diameter. The Sun’s diameter is about 108 times that of the Earth’s. The distance between the Earth and the Moon is approximately 108 times the Moon’s diameter. It is perhaps possible that the ancient sages determined that there 108 steps between our ordinary human awareness and our inner divinity. As to how they determined the distances between these celestial bodies, with such accuracy, remains a mystery.

Kacang *atau biji yah?* dari pohon Rudraksh yang bisa ditemukan di sebagian Himalaya, Indonesia *ada tah?, dan Malaysia. Dipercaya sangat kuat dan dapat meningkatkan kesehatan, popularitas, dan kekuatan spiritual. Bisa juga digunakan untuk meningkatkan efek mantra *atau spell, kayak DoTA kaleee* Detail lainnya artikan sendiri dah..

3. Yantras

yantraVedic Talismans or ‘Yantras’ are an important part of remedial astrology, for realising wishes and fulfilling desires. There are many different type of Yantras, each having it’s own unique design and purpose.

Dipercaya bisa mengabulkan keinginan kita. Wah, pengen apa ya…

4. Lockets

locketLucky charm lockets may take the form of almost any luck symbol, including Yantras. They attract good luck and remain in close physical contact to the wearer.

5. Swastik

swastik_locketThe sign that represents the Hindu Lord of good fortune, ‘Ganesh’. ‘Swastik’ is a Sanskrit word that means, ‘Purveyor of Good Fortune’, it bestows luck and prosperity, but it must always be placed in a clock-wise direction. This symbol of luck should not be confused with the ‘Nazi Swastika’, which is placed at an angle and does not produce any positive energy.

Simbol di benda ini menggambarkan dewa di agama Hindu, “Ganesh”. “Swastik” dalam bahasa Sansekerta berarti pembawa keberuntungan, dipercaya membawa keberuntungan dan kekayaan, namun harus selalu diletakkan dengan posisi clock-wise alias searah jarum jam.

6. Luck Charm Bracelets

luck-charm1Luck charm bracelets are very similar to lucky charm lockets. Very much in vogue nowadays, they are fashion accessories that serve a useful purpose.

7. OM

omIn Hindu mythology, Om or AUM is believed to be the first sound to pervade through the Universe at the beginning of time. Almost all Mantras are also initiated by reciting the word ‘Om’. Worshippers of this sacred symbol are blessed with luck, material comforts and spiritual powers.

Sekali lagi, menurut mitos Hindu, OM atau AUM dipercaya sebagai simbol yang sakral. Orang yang memakainya diberkati dengan keberuntungan, kenyamanan materi, dan kekuatan spiritual.

8. Acorn

acornThe nut of the Oak tree, it is also known as oak apple. Carrying a dried Acorn is believed to give the gift of youth to the wearer. It can also be used for wealth and attraction of the opposite sex.

Biji dari pohon Oak, disebut juga apel Oak *huh?*. Kalo kita membawanya dalam keadaan kering dipercaya akan awet muda. Bisa digunakan untuk kekayaan dan menarik perhatian lawan jenis anda *wew*.

9. Keys alias kunci

keysThree keys worn together symbolise the unlocking of the doors to health, wealth and love.

Tiga kunci yang digabungkan menggambarkan terbukanya pintu kesehatan, kekayaan dan cinta.

10. Scarab Beetle

scarabThis ancient Egyptian amulet is worn as jewellery and symbolises the renewal of life.

11. Feathers

featherThe feather is an ancient charm for good luck and represents the journey of the soul to the other realm.

Merupakan benda kuno untuk pembawa keberuntungan dan menggambarkan perjalanan jiwa ke dunia lain.

Dari 11 macam pembawa keberuntungan, ternyata gak sengaja saya sudah punya satu selama ini. Yang saya punya jenis nomor 9, yaitu keys alias kunci alias kunci kamar, kunci lemari, dan kunci laci. Kalo dibilang pembawa keberuntungan sih, seharusnya dari dulu juga saya beruntung terus….*padahal kenyataannya tidak, haha*

February 8, 2009 - Posted by | -I'm Thinking- | , , ,

3 Comments »

  1. kl keberuntungan saia seh cm “DUIT” om…….
    tul nggak?

    Comment by operator bs-net | March 3, 2009 | Reply

    • nah kalo yang itu bisa dibagi-bagi keberuntungannya…alias bagi-bagi duit…
      mau donk klo yang itu, haha..

      Comment by DnT | March 3, 2009 | Reply

  2. Orang bodoh kalah dengan orang pintar. Orang pintar kalah dengan orang cerdik. Orang cerdik kalah dengan orang beruntung.

    Pernah dengar fortune favours bold. Keberuntungan itu untuk orang yang berani. Jadi kesimpulannya, orang berani menang di atas orang bodoh, pintar, ataupun cerdik.

    Comment by r88ney | March 5, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: